Confidenţialitate

Minutul de sănătate: Diferențele dintre apa plată, apa carbogazoasă și apa carbogazificată

Apele naturale cu un conținut de dioxid de carbon sub 250 mg/l intră în categoria celor plate sau necarbogazoase.

Apele acidulate prezintă un conținut natural de dioxid de carbon mai mare de 250 mg/l. O apă acidulată care degajă în mod spontan și vizibil dioxid de carbon se numește efervescentă.

Efervescența apare de obicei la concentrații ale gazului carbonic de peste 800-1000 mg/l. Odată cu îmbutelierea, producătorii pot opta pentru adăugarea sau scoaterea dioxidului de carbon din apă.

Apele carbozificate pot proveni atât din ape minerale plate, impregnate artificial cu dioxid de carbon, cât și din apele minerale care sunt natural carbogazoase, dar în procesul de îmbuteliere li s-a adăugat dioxid de carbon.

În România, ponderea cea mai mare pe piaţă o au apele cu mineralizare medie, având un conținut de săruri minerale între 500 şi 1.500 mg/l. E vorba, în general, de apele carbogazoase. Urmează apele plate, care au o mineralizare scăzută.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.