Un studiu publicat în Journal of Health, Population and Nutrition a relevat faptul că probioticele destinate celor mici au beneficii în dezvoltarea acestora – și anume creșterea în greutate și înălțime, atât în cazul copiilor subnutriți, cât și în cazul celor sănătoși.
Dezechilibrele florei intestinale sunt vinovate pentru multe dintre problemele digestive frecvent întâlnite la bebeluși. Cunoscutele colici, dar și problemele digestive apărute după diversificarea alimentației au drept cauză principală imaturitatea florei intestinale. În astfel de situații, dieta copilului poate fi îmbogățită cu probiotice, acestea contribuind la susținerea digestiei eficiente a alimentelor.
“Colita de antibiotice” – asociată administrării acestor medicamente – este dată de bacteria Clostridium difficile, care se înmulțește rapid în intestine și este responsabilă de episoadele de diaree. Din cauza toxinelor produse de această bacterie, peretele intestinal este lezat.
Păstrarea echilibrului florei intestinale se poate realiza prin utilizarea de probiotice – respectând recomandarea medicală, personalizată.