Vorbim la Minutul de Sănătate despre apneea în somn – o tulburare suficient de severă, în care respirația se întrerupe temporar câteva secunde și se reia, repetitiv, pe parcursul somnului. Nivelul de oxigen din sânge scade, nemaifiind suficient pentru creier.
Astfel, este foarte probabil să suferiți de acest sindrom dacă sforăiți zgomotos și dacă pe parcursul zilei următoare vă simțiți obosit, iar capacitatea intelectuală se deteriorează. În timp, poate apărea chiar și depresia. Netratată, apneea în somn poate avea consecințe grave.
Duce la complicaţii ca hipertensiunea arterială sau atac cerebral. Controlorii de trafic sau șoferii cu apnee în somn sunt o ameninţare, pentru că somnolenţa îi face să aibă risc crescut de accidente. Aproximativ 8% din populație suferă de apnee în somn. Dacă vrei să elimini această problemă din viața ta, e timpul să acționezi!
Programează-te acum pentru un consult. Și adoptă un stil de viață sănătos: evită consumul de alcool după ora 18:00, întrerupe fumatul, nu lua somnifere și menține-ți greutatea corporală în limite normale.