Sodiul este principalul component al sării. Alături de potasiu, influențează direct valoarea tensiunii arteriale.
Sodiul se găseşte în multe alimente, inclusiv în apă. Pentru a funcţiona normal, organismul nostru are nevoie de cantităţi mici de sodiu.
Persoanele hipertensive sunt primele care trebuie să fie atente la consumul de sodiu, pentru a evita creșterea tensiunii arteriale.
O dietă sănătoasă și echilibrată, combinată cu exerciții fizice, poate reduce semnificativ riscul apariției unor boli cardiace, coronariene, a infarctului miocardic și accidentelor vasculare cerebrale. Specialiștii le recomandă persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare să consume ape minerale cu un conținut redus de sodiu.
KEIA – Izvorul Zăganului din masivul Ciucaș este o apă naturală oligominerală cu conținut de sodiu scăzut, ideală pentru hidratarea persoanelor hipertensive și potrivită inclusiv pentru copii. Asta pentru că organismul unui copil este fragil; rinichii lui pot suferi un blocaj, fiind incapabili să proceseze o cantitate crescută de sare.