De multe ori ne aflăm în situația de a vorbi mult sau avem o astfel de profesie care ne obligă să suprasolicităm gâtul, dacă suntem cadre didactice, avocați, speakeri, cântăreți… Așadar, continuăm seria factorilor care favorizează apariția durerii în gât și dezbatem tema: “a vorbi” sau “a nu vorbi” atunci când avem gâtul iritat.
Vorbitul sau cântatul prelungit, dar și strigătele, țipetele pot duce la vibrații intense și rapide ale corzilor vocale, cauzând iritație și inflamație la nivelul gâtului.
Aceste deteriorări ale suprafeței corzilor vocale permit agenților patogeni să patrundă în organism. Ne simțim gâtul uscat, care în timp devine iritat și inflamat și putem chiar manifesta o tuse iritativă ”din gât”.
Soluția în acest caz este de a forma un film protector la nivelul gâtului, care să asigure integritatea structurală a acestei zone sensibile.
Prin acțiunea lor emolientă, dar și prin utilizarea zilnică, compușii activi naturali din extractele de lichen de piatră, măceș și nalbă, protejează gâtul iritat și suprasolicitat și oferă confort vorbitorului.
În plus, comprimatele pentru supt cu lichen de piatră și alte ingrediente active 100% naturale, pot fi utilizate și de diabetici, femei însărcinate sau care alăptează, dar și de copii, începând cu vârsta de 4 ani.
Prin urmare, când suntem nevoiți să vorbim mult, avem la îndemână comprimate pentru supt 100% naturale, care pot fi utilizate zilnic.