Românii își petrec minivacanța, ca de obicei, în stațiunile de pe Valea Prahovei, dar și în marile orașe. Pe fondul pandemiei, oamenii nu mai pleacă peste hotare, ci aleg citybreak-uri în România, potrivit Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.
Românii s-au obișnuit să își petreacă zilele libere în stațiunile montane de pe Valea Prahovei, iar anul acesta nu au făcut excepție. Pentru că și copiii sunt în vacanță, familiile și-au făcut rezervări și în zone tradiționale.
Un criteriu de alegere a reprezentat însă și certificatul verde care e obligatoriu în pensiuni, hoteluri și restaurante, spune Dragoş Răducan, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc: „Cele mai ocupate sunt, ca deobicei, Valea Prahovei, Poiana Brașov, pensiunile din Moeciu-Bran și din zonele tradiționale – Sibiu, Maramureș, Bucovina”.
Dragoș Răducan: Pentru că minivacanța are 5 zile, mulți români s-au încumetat să meargă în citybreak-uri în marile orașe
„Acum fac citybreak-uri interne fiind atrași și de tarifele foarte mici la cazare în orașele mari. Anul acesta, românii au început să-și redescopere țara în orașe, ceea ce până acum nu se întâmpla. În Brașov, Sibiu, găsim și Timișoara, Arad, Cluj; chiar și orașe mai puțin frecventate – Galați, Constanța. Un sfat pentru autoritățile locale: să organizeze activități care să respecte regulile de distanțare, dar să organizeze activități care să atragă turiștii”, a spus Dragoș Răducan.
Din cauza pandemiei, mulți nu își mai planifică minivacanțele, ci decid să meargă direct la un hotel sau la o pensiune cu puțin timp înainte. Asta deși pensiunile nu mai percep taxă pentru anularea rezervărilor.
Sursa foto: Inquam Photos / Tudor Costache
Citește și: ANM: Cod portocaliu de ninsori viscolite în zonele montane din 10 județe | AUDIO