Confidenţialitate

Ministrul Sănătății, despre proiectul Spitalului Regional de la Braşov: „Mie mi se par mult 1000 de paturi, având în vedere că spitalele regionale de urgență care se fac acum la Iași, la Cluj și la Craiova au 850” | AUDIO 

Proiectul Spitalului Regional de la Braşov a fost „supradimensionat” în timpul administraţiei USR a oraşului. Fostul primar Allen Coliban propunea un spital cu 1.000 de paturi, în timp ce spitalele regionale Cluj, Iaşi şi Craiova au câte 850 de paturi, afirmă ministrul Sănătăţii.

Alexandru Rafila susține că noile spitale trebuie dimensionate în funcţie de nevoia de servicii a populaţiei şi de cadrele medicale disponibile.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Mie mi se par mult 1000 de paturi, având în vedere că spitalele regionale de urgență care se fac acum – atenție, sunt regionale – la Iași, la Cluj și la Craiova au 850”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În momentul de față se schimbă balanța, de la serviciile de spitalizare continuă la serviciile de spitalizare de zi. Pentru că tehnologia a evoluat și pacienții pot fi investigați, diagnosticați și tratați, mulți dintre ei în regim ambulatoriu. Dar când vii cu un spital de 500 de milioane de euro, fără TVA, Brașovul trebuie să aibă spitale noi, dar să fie dimensionate conform nevoilor, serviciilor de sănătate și resursei umane calificate disponibile să lucreze în acel spital. Mie mi se par mult 1000 de paturi, având în vedere că spitalele regionale de urgență care se fac acum – atenție, sunt regionale – la Iași, la Cluj și la Craiova au 850. Și acesta avea 1000”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Întrebat dacă acest proiect al Spitalului Regional de la Braşov este suspendat pe termen nedefinit, noul primar al oraşului, George Scripcaru, a răspuns că se caută variante.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Citește și: INS: Populația României a scăzut cu 1% în ultimul an, iar fenomenul de îmbătrânire s-a accentuat | AUDIO