Cele mai urmărite episoade Mind Architect cu Paul Olteanu și Cătălin Striblea din acest acest sezon au fost discuții pe teme diverse, de la percepțiile noastre asupra lumii până la cum ar trebui să ne comportăm atunci când un copil greșește la clasă sau acasă.
În podcastul Mind Architect, de la Europa FM, Paul Olteanu ne ajută să înțelegem cum funcționează creierului nostru.
Paul Olteanu a explicat relațiile dintre noi și ne ajută să înțelegem cum funcționează creierului nostru.
Mind Architect și Europa FM vă invită să accesați site-ul neuroștiințalaclasă.ro unde sunt găzduite toate aceste informații. Ele pot fi descărcate și folosite la ore de către profesori. Proiectul este o platformă care adună la un loc date și metode de lucru utile pentru părinți și profesori și care pot contribui la o mai bună învățare.
Paul Olteanu este realizatorul podcastului Mind Architect, cel mai ascultat podcast din România. El este cunoscut trainer și coach, certificat în Process Communication Model o teorie de personalitate premiată, folosită la NASA în selecția și pregătirea echipelor și în trainingul comunicațional al președinților americani.
Locul V
Mind Architect: De ce nu este greșeala admisibilă în România
În acest episod al podcastului Mind Architect la Europa FM, Paul Olteanu și Cătălin Striblea au discutat despre cum să învățăm mai bine și de ce calitatea procesului de învățare este dată de metodă, nu de conținut. În plus, am aflat de ce greșeala nu este acceptabilă în România, dar și cum ar trebui să ne comportăm atunci când un copil greșește la clasă sau acasă.
Locul IV
Mind Architect: Primii doi ani de viață ne formează emoțional
În cel de-al treilea episod am aflat că emoțiile noastre și tipul nostru de comportament sunt puternic influențate de primii doi ani din viața noastră.
Paul Olteanu spune că modul în care părinții noștri ne acordă mai multă sau mai puțină atenție va duce la un tipar emoțional care ne va însoți de-a lungul vieții.
Locul III
Mind Architect: “Normalitatea nu înseamnă același lucru pentru fiecare dintre noi”
Paul Olteanu ne explică de ce percepțiile noastre asupra lumii sunt diferite.
Într-un dialog cu Cătălin Striblea, Paul explică de ce același eveniment este perceput în mod diferit de către toți cei care-l urmăresc.
Locul II
Mind Architect: “O mare de emoție și o sclipire de rațiune.” Cum ne înțelegem cu adolescenții?
Trainerul Paul Olteanu deschide astfel o serie de dialoguri despre modul în care funcționează creierul nostru, dar și despre cum ne gestionăm relațiile în familie sau acolo unde lucrăm.
Locul I
Mind Architect: “Cea mai mare problemă a României este individualismul”
Paul Olteanu și Cătălin Striblea au discuta despre cum școala din România ne-a învățat că reușita, la noi, este doar individuală.
De aceea nu reușim să avem proiecte în comun, ca nație, dar nici în rândurile clasei politice. Paul sugerează și câteva abordări la școală care ar putea schimba această situație.