Confidenţialitate

Mihaela Bilic: Mâncarea este mult mai valoroasă și o respectăm mai mult când o dobândim greu | VIDEO

Care au fost surprizele Mihaelei Bilic în vara anului 2024 din punct de vedere gastronomic? Medicul nutriționist a vorbit despre ele în primul episod al noului sezon „Frecvența Gustului” la Europa FM. Mâncarea este mult mai valoroasă și o respectăm mai mult când o dobândim greu, a spus Mihaela Bilic în urma unei veri petrecute în natură.

Mihaela Bilic: „E foarte interesant să vezi cât am ajuns să fim de dependenți de curentul electric și viață modernă”

„Am fost în cele două extreme: am experimentat și mâncarea sofisticată, dar am experimentat și mâncarea rudimentară, pentru că de câteva luni bune tot meșteresc și construiesc la o căbănuță la marginea pădurii.

Acest refugiu în afara civilizației m-a făcut să mă întorc cumva înapoi în timp, să văd ce înseamnă să trăiești fără frigider, fără aragaz și electrocasnice – într-o simplitate imobiliară și culinară care m-a amuzat.

E foarte interesant să vezi cât am ajuns să fim de dependenți de curentul electric și viață modernă. Cât este de greu sau cum s-or fi descurcat bunicii noștri să faci mâncare la foc de lemne, pentru că îți trebuie o anumită experiență și o anumită îndemânare. Noi nu știm la focul de lemne să facem decât grătar și atunci nu vreau să-mi închipui ce ar însemna să faci o tocaniță sau o ciorbă pe jar. Mâncarea fără bucătărie modernă e ceva greu”, a spus Mihaela Bilic la Europa FM.

Mihaela Bilic: Mâncarea este mult mai valoroasă și o respectăm mai mult când o dobândim greu

„Este interesant să vedem cât suntem de dependenți de supermarketul din colț și de mâncarea pe care o comandăm și ne vine la ușă gata făcută. Cred că ne dă un sentiment bun pregătirea mesei și tot acest efort pe care îl facem să obținem mâncarea.

Este clar că o face să fie mai valoroasă și ne face să o tratăm cu mai mult respect în momentul în care o dobândim greu. Eu asta am reușit să trăiesc și să experimentez. Ești recunoscător pentru fiecare roșie sau castravete oferite de natură, pentru fiecare bucățică de pâine sau de brânză, pentru că e greu să nu ai la dispoziție un frigider încărcat și ar trebui să prețuim mai mult mâncarea”, a mai spus Mihaela Bilic.

Urmărește aici întreaga emisiune „Frecvența Gustului”

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cum ne întoarcem din vacanța de vară fără prea multe kilograme? Mihaela Bilic: „O să fiu rudimentară, rustică și tradițională și activități și în meniu” | VIDEO