Laptele poate fi un aliat valoros în timpul caniculei. Este o sursă excelentă de hidratare datorită conținutului său ridicat de apă și furnizează nutrienți esențiali care pot ajuta la menținerea energiei și sănătății generale. Consumul de lapte rece poate oferi, de asemenea, o senzație plăcută de răcorire.
Medicul Mihaela Bilic ne recomandă să folosim în zilele calde lapte fermentat, precum sana sau lapte bătut.
“Ce hidratează cel mai bine pe timp de caniculă? Nu apa, nu sucul, ci laptele! Și dacă este varianta de lapte fermentat, adică sana, chefir, lapte bătut, cu atât mai bine pentru că are și efect probiotic. Pe caniculă, dacă vreți să fiți bine hidratați, consumați lapte din plin!”, a spus Mihaela Bilic.
Putem să consumăm laptele ca atare sau îl putem integra în rețetele noastre preferate.
Cu fructe: Laptele se combină foarte bine cu fructe proaspete sau congelate. Puteți face un smoothie delicios amestecând lapte cu banane, căpșuni, afine sau alte fructe preferate.
Cu cereale: Turnați laptepeste cerealele de dimineața pentru un mic dejun sănătos și revigorant.
În salate: Laptele bătut poate fi folosit ca bază pentru dressinguri de salată. Adăugați ierburi proaspete, usturoi, sare și piper pentru a crea un dressing cremos și aromat.
Cu biscuiți sau prăjituri: Adăugați laptele în rețetele de biscuiți, prăjituri sau clătite pentru a obține o textură mai pufoasă și un gust mai bogat.
Cu miere și nuci: Pentru o gustare rapidă și sănătoasă, combinați lapte cu miere și nuci. Aceasta este o opțiune delicioasă și hrănitoare.
Foto: Shutterstock