Într-o eră în care sănătatea și nutriția sunt în centrul atenției publicului, produsele cu zero zahăr au devenit din ce în ce mai populare.
Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist din România, și-a exprimat în repetate rânduri opinia cu privire la aceste produse, oferind perspective valoroase pentru consumatori.
“Chiar dacă scrie “zero” zahăr, conțin multe calorii! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală! Industria alimentară a înțeles că vrem să evităm zahărul și atunci a pus pe piață o gamă întreaga de produse cu maltitol.
Care este un alcool de zahăr cu 30% mai puține calorii. Se absoarbe mai lent în sânge și nu crește brusc glicemia, e recomandat pentru diabetici, nu pentru slăbit.
Doar că producătorii se folosesc de această găselniță și scriu mare pe etichetă zero zahăr! Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta?
Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic!
În produsele făinoase și-n ciocolată se pun alcooli de zahăr, care se numesc tot îndulcitori – se creează confuzia și iluzia că produsele ar fi pentru slăbit. Nu picați în această capcană, mai bine consumați o porție mică din dulciurile clasice, cu gust bun”, a scris Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.
Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.
Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.
Foto: unsplash