Confidenţialitate

MEN: Școlile au primit măști și dezinfectant. Produsele lipsesc, totuși, în mediul rural | AUDIO

De marți, elevii din clasele terminale ar trebui să înceapă cursurile de pregătire pentru examenele finale, Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

Participarea nu este obligatorie, dar cei care vor să meargă la școală trebuie să respecte anumite reguli.

Purtarea măștii, spre exemplu, obligatorie în clase.

Școlile au primit măștile de protecție și dezinfectantul de care au nevoie, dau asigurări autoritățile.

“Conform centralizării inspectoratelor școlare județene, toate măștile au ajuns în toate unitățile de învățământ. Legat de dezinfectant și de pregătirea unităților de învățământ cu covorașe dezinfectante, culoare bine delimitate pentru intrare și ieșire, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, aceste lucruri au fost realizate demult”, spune – la Europa FM – Cristian Tănase, purtătorul de cuvânt la Ministerului Educației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Organizațiile neguvernamentale din domeniul educației sunt mult mai sceptice, în special în privinţa școlilor de la sate și orașele mici.

World Vision România, desfășoară activități educaționale în peste 300 de școli toată țară, în special în mediul rural.

“Profesorii din școlile cu care noi lucrăm nu au niciun fel de informație referitoarea la data la care vor ajunge aceste materiale, chiar dacă – poate – achizițiile s-au făcut la nivel centralizat. Este foarte posibil ca, în stilul caracteristic nouă, să se întâmple lucrurile pe ultima sută de metri, nu neapărat respectând toate condițiile. Astăzi, nu este activitate în școlile din România, fiind zi liberă, 1 iunie, nu am auzit să aștepte cineva materiale în școli”, ne-a declarat Mihaela Nabăr, directorul organizației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Doar un sfert dintre elevii din clasele terminale care participă la activitățile World Vision vor merge, de marți, la școală. În București, procentul este mai mic de 50%.