Carenţele de vitamine şi minerale naturale pot fi combătute cu suplimenţi nutritivi naturali.
Mai nou, aceste suplimente se găsesc în benzinării sau supermarket-uri, unde, nu există aşadar, un farmacist care ne-ar putea ajuta cu recomandări pentru aceste produse.
Cristina Teacă a stat de vorbă cu doctorul Răzvan Alexandru, directorul unei companii care comercilizeaza produse naturale. El vă recomandă să cereţi sfatul unui medic specialist înainte de a cumpăra astfel de produse.
La fel de adevărat este şi că mulţi români consumă vitamine sub forma unorn pastile. Dar nu egalăm europenii care se declară fanii acestora.
În Ungaria se consumă de 8 ori mai multe suplimente nutritive pe cap de locuitor, decât în România iar în Germania, de 20 de ori mai multe.
E bine de ştiut însă: suplimente alimentare nu sunt medicamente. Ele nu pot trata o anumită boală. Pot fi folosite înaintea sau în timpul tratamentelor medicamentoase, în perioade solicitante pentru organism, precum examenele.
Suplimentele ajută memoria, întăresc imunitatea organismului, adus un surplus de vitamine şi minerale, previn asteroscleroza şi pietrele la rinichi, etc.
Este important, atunci când cumpărăm un supliment nutritiv, că acesta să aibă un aport de substanţă active cât mai mare. Este important cum sunt recoltate plantele, cum sunt depozitate, macerate, cum se face extracţia, distilarea ori concentrarea apoi într-o pastilă.
Aşa apar diferenţele de preţ la astfel de produse.