Curtea de Apel Bucureşti decide joi dacă medicul Gheorghe Burnei poate profesa într-un spital de stat, hotărârea fiind definitivă. După ce Tribunalul Bucureşti a decis admiterea solicitării de exercitare a profesiei, doctorii de la Marie Curie s-au opus public revenirii lui Burnei.
Dupa reacția medicilor de la Marie Curie, Gheorghe Burnei transmite, printr-o scrisoare deschisă, că este nedumerit de reacţia celor care au redactat un memorandum împotriva revenirii lui, precizând că i-a ajutat pe toţi, inclusiv prin intervenţii la minister pentru scoaterea la concurs a posturilor.
Vineri, magistraţii au decis ca Gheorghe Burnei să rămână sub control judiciar însă a fost înlăturată interdicţia exercitării profesiei în spitalele de stat.
După decizia instanţei, medicii din Secţia de Ortopedie a Spitalului “Marie Curie” au adresat conducerii spitalului şi Comisiei de etică o petiţie în care spun că refuză orice formă colaborare cu doctorul Gheorghe Burnei.
”Profesorul Burnei a condus discreţionar secţia de ortopedie, toate resursele umane şi materiale de care dispunea secţia erau folosite aproape în exclusivitate pentru propriii pacienţi, ceilalţi medici neprimind spaţiu în programul operator, acces la materiale şi aparatură”, susţin semnatarii documentului adresat conducerii Spitalului Marie Curie.
Ei mai spun că Burnei “şi-a folosit autoritatea în sensul obstrucţionării medicilor tineri în a efectua intervenţii chirurgicale prin care să îşi poată confirma nivelul de performanţă, în acest sens a întreţinut o atmosferă de timorare a medicilor, atmosferă în care adresa injurii nemotivate tuturor medicilor din secţie”.
Procurorii îl acuză pe Burnei că ar fi mascat mita cerută de la părinţi în contracte de donaţii, iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecţiuni inexistente în realitate, el şi familia sa primind chiar şi deplasări în străinătate de la firma care îi furniza proteze neomologate.