Într-un interviu pentru CNN, doctorița care a tratat primele cazuri de Omicron în Africa de Sud a spus că pacienții au simptome extrem de blânde.
“Nu spunem că noua variantă nu va da forme severe de boală, dar dacă în general vor fi unele ușor tratabile, acest lucru înseamnă un real câștig”, a explicat doctorița, care a insistat pe suplimentarea testărilor, care să permită detectarea rapidă a contaminărilor.
Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că riscul de re-infectare cu SARS-CoV-2 este crescut în cazul Omicron.
Cu alte cuvinte, o persoană care a avut Covid se poate îmbolnăvi din nou.
Medicul Vasi Rădulescu a spus la Europa FM că, dacă aceasta va deveni una dominantă și în România, la fel cum se preconizează în alte state, este posibil să ducă la un număr de decese mai mare ca cel cauzat de tulpina Delta:
„Dacă această tulpină nouă va deveni dominantă, și se pare că va deveni, ne va fi greu din mai multe puncte de vedere. Dacă se transmite foarte repede, nu neapărat dacă e mai agresivă, pe o populație îmbătrânită, cu multiple comorbidități, e posibil la nivel de decese în România să stăm mult mai rău decât am stat la Delta, în viitorul val, dat de Omicron, rămâne de văzut.”