Apar detalii socante in ancheta ce il vizeaza pe medicul ortoped Gheorge Burnei, acuzat ca ar fi facut experimente pe copii. Doctorul ar fi implantat chiar si fragmente de oase de vită, cumparate de la macelarie, șuruburi luate din comerț, dar şi bucăţi din filtre de tanc, spun surse din ancheta. Gheorghe Burnei a fost reţinut sambata pentru 24 de ore, iar procurorii de la Parchetul Capitalei au cerut arestarea preventivă a medicului, cerere care se judecă acum.
Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, de la Spitalul “Marie Curie” din Capitală, ar fi implantat unor copii dispozitive din ceramică neomologate, fragmente de oase de vită şi bucăţi din filtre de tanc, iar în unele cazuri ar fi folosit şuruburi luate din comerţ, spun surse judiciare.
In plus, anchetatorii au descoperit în frigiderul de uz casnic al medicului din cabinetul său de la Spitalul Marie Curie oase şi ţesuturi umane, cel mai probabil recoltate de la copii. Acestea erau fișate și arătau că unele erau vechi de patru ani. Bucăţile de ţesut erau ţinute în condiţii improprii, langa alimente, mai spun anchetatorii. De asemenea, au mai fost găsite plăci metalice folosite pentru a fixa bucăţi de oase rupte care erau ţinute în pungi folosite în comerţ.
Şi tot la percheziţii au fost ridicate şi importante sume de bani. La verificarile făcute la biroul doctorului de la Spitalul Marie Curie au fost găsiți, în mai multe plicuri, aproximativ 7.800 de euro iar la locuința acestuia aproape de trei mii de euro.
La percheziții au fost gasite si aproape 40 de plicuri goale.
Chirurgul este acuzat că în ultimele două luni în care a fost monitorizat de anchetatori ar fi cerut de nu mai puțin de 17 ori mită pentru operații pe care le-ar fi condiționat de primirea acelor sume. Primirea banilor a fost înregistrată video și audio de către anchetatori.
Ancheta s-a extins si asupra dosarelor medicale ale tuturor pacienţilor medicului Gheorghe Burnei care au decedat în ultimii zece ani. Medicul Gheorghe Burnei le spunea părinţilor copiilor care veneau la el că este singurul medic din lume care poate face anumite operaţii, dădea impresia că este mereu ocupat şi că dacă acceptă un caz este un privilegiu. In plus, procurorii spun ca în unele cazuri recomanda intervenţia chirurgicală, deşi ştia că unele deficienţe fizice nu puteau fi corectate.