Confidenţialitate

Medicament nou pentru tratarea lupusului

Medicamentul a fost pus la punct de către două companii farmaceutice din Statele Unite şi Marea Britanie.

Medicamentul a fost testat timp de 52 de săptămâni.

Aproape 60% dintre pacienţii care au fost trataţi cu el, au înregistrat o îmbunătăţire a simptomelor, comparativ cu numai 40% dintre pacienţii cărora şi s-a administrat placebo.

Unul dintre mecanismele pe care sistemul imunitar le foloseşte pentru a luptă împotrivă infecţiilor este producerea de anticorpi.

Pacienţii care suferă de lupus produc anticorpi anormali în sânge care atacă ţesuturile propriului organism în loc să atace bacteriile ori viruşii externi.

Datorită acestei anomalii, lupusul poate cauza boli de piele, inimă, plămâni, rinichi, ori chiar probleme ale sistemului nervos.

Boala se întâlneşte mai des la femei decât la bărbaţi.

Se poate declanşa la orice vârstă dar este mai des întâlnită între vârstele de 20 şi 45 de ani.

Lupusul este o dereglare a sistemului imunitar al organismului, în care propriile celule de apărare devin atacatori.

Pe plan mondial, lupusul este considerat mai des întâlnit decât scleroza sau leucemia.

Statisticile indică faptul că 90% dintre cei care suferă de lupus sunt femei între 15 şi 45 de ani, însă boala nu exclude nici bărbaţii şi nici copiii.

Dintre cele mai ferecvente simptome pot fi amintite durerile articulare însoţite, uneori, de inflamaţii, erupţie roşiatică pe nas şi pe obraji, erupţie purpurie, sub formă de cruste pe faţă, scalp, urechi, braţe şi piept, stări de confuzie, neatenţie, amnezii, dureri de cap, căderea părului sau îngrăşarea bruscă.

Noul medicament nu este destinat tratamentului tuturor pacienţilor cu lupus, ci numai acelora la care boala se află în faze incipiente sau intermediare.