O țară nu se poate dezvolta fără să țină cont de copiii săi aflați în situații vulnerabile, care nu au cui să spună „mama” sau „tata”, care nu pot merge la școală din cauza condițiilor sociale sau de sănătate sau care sunt excluși de la angajare pentru că provin din categorii defavorizate.
Din păcate, în 2024, conform UNICEF, peste 41% dintre copiii din România se află în risc de sărăcie și excluziune socială, ceea ce înseamnă un procent dublu decât media europeană. Suntem angajați ca țară să îndeplinim obiectivele de dezvoltare durabilă, fără sărăcie sau inegalități, dar doar pe hârtie sau în discursurile electorale.
Din fericire, există organizații care și-au luat misiunea de a-i ajuta pe copiii aflați în dificultate și merg pe această cale de peste 30 de ani. Au căutat susținere financiară la noi în țara, dar ajutorul a venit mai mult de la vecinii noștri austrieci. Organizația non-guvernamentală Concordia România a demonstrat în acești ani că e, nu doar un furnizor de servicii sociale pentru copiii plasați în sistemul de protecție socială, ci o mare șansă pentru acești tineri de a-și găsi un loc de muncă și o calificare, și, astfel, de a avea o șansș la o viață decentă.
Diana Certan, directorul Concordia România, a explicat la Misiunea Verde cum reușesc tinerii aflați în situații vulnerabile să devină independenți financiar.
Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde: