Medalia Verde din această săptămână merge către un proiect inedit, „Educație la înălțime”, o inițiativă națională ce dă viață obiectivelor de dezvoltare durabilă prin 8 lecții live transmise cu drona din diferite regiuni ale României de către profesori locali.
Lecțiile pornesc de la temele legate de dezvoltarea durabilă și cuprind teme de cultură civică, istorie, geografie, biologie, educație socială sau dezvoltare personală. Ele pot fi urmate în timpul orelor și sunt corelate cu competențe specifice din programa școlară.
Proiectul-pilot ”Educație la înălțime” a fost gândit si pus în practica în 2020 de 2 oameni de televiziune. Marius Toader si Adrian Robe au ajuns acum cu proiectul la nivel național și, alături de Aspire Teachers și Departamentul de Dezvoltare Durabilă, au dat viață obiectivelor de dezvoltare durabilă prin lecții transmise cu drona din diferite regiuni ale României.
Prima lecție din proiectul „Educație la înălțime” a avut loc joi și a fost transmisă live din Sfântu Gheorghe, județul Tulcea, chiar din locul de vărsare a Dunării în Marea Neagră.
Lecția a inclus zboruri cu drona și experimente care au demonstrat impactul poluării asupra viețuitoarelor și vegetației din Delta Dunării.
Lecția din Sfântu Gheorghe a fost prezentată elevilor de către Irina Constantinescu, directoare la Eco-școala Cândești-Vale (Dâmbovița), profesoară de geografie, și Adnana Pătrășcoiu, directoare la Școala Gimnazială Sfântu Gheorghe, profesoară de franceză și coordonatoarea cercului de ecologie din școală.
Lecția 1 transmisă live pe YouTube, de la Sf. Gheorghe