În România există organizații care nu doar că dezvolta culturi bio, dar și combină mai multe cauze pentru o lume mai bună.Una dintre aceste organizații este Asociația Ateliere Fără Frontiere. De 13 ani aduna calculatoarele uzate, le reconditioneaza si le donează copiilor din medii vulnerabile, transforma materialele publicitare în produse sustenabile, iar mai nou, au creat o ferma bio, la Ciocănari, un sat din județul Dâmbovița.
educlick.ro colectează, recondiționează și donează copiilor din medii vulnerabile calculatoare și alte echipamente IT, pentru a le asigura accesul la școala online. În 13 ani, colecția de fapte bune numără 20 000 de calculatoare donate către 480 000 de beneficiari.
Ajutând comunitatea locală să se dezvolte, dar și persoanele vulnerabile să-și găsească un loc de muncă, Asociația Ateliere Fără Frontiere produce legume bio la ferma socială situată în satul Ciocănari și le distribuie prin abonament săptămânal, doritorilor de hrănă sănătoasă, care se înscriu pe bio-co.ro.
Pentru ferma bio de la Ciocănari, dar și încurajarea dezvoltării durabile, Europa FM oferă Medalia Verde din această săptămână organizației Ateliere Fără Frontiere.
Lorita Constantinescu, director de dezvoltare la Ateliere Fără Frontiere, ne spune, la Europa FM, cum reuseste un ONG sa faca atat de multe lucruri: