Magistrații instanței supreme au decis ca cinci inculpați din dosarul de la DNA privind șpăgile de la vama Nadlac 2 să fie arestați la domiciliu pentru 30 de zile.
Alți trei au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile. Decizia este definitivă.
Potrivit procurorilor, persoanele cu funcţii de conducere ofereau protecţie controlorilor de trafic contra unor sume de bani.
Spre exemplu, în ultimii 3 ani, inculpata Miuţescu Elisabeta ar fi pretins şi primit de la un controlor de trafic (martor în cauză) 19.300 de euro”, arată DNA.
De asemenea, angajările pe posturi de controlori de trafic în cadrul Direcției Regionale de Drumuri Timişoara s-ar fi făcut prin fraudarea concursului și numai după ce ofertele candidaților ar fi fost analizate de conducerea locala a PSD, urmând ca decizia finală să îi aparţină suspectului Căprar Dorel Gheorghe.
Procurorii mai susţin că şefii din cadrul Direcției Regionale de Drumuri Timişoara sau din alte instituţii locale sau regionale, susţinuţi de partid în funcţii, „ar fi avut obligaţia de a plăti o taxă lunară la casieria organizaţiei judeţene de partid, raportat la funcţia deţinută”.
Magistrații instanței supreme au dispus ca Mircea Andrei Lucaciu (șef la Departamentul Venituri din cadrul Direcției Regionale de Drumuri si Poduri Timișoara), Cristian Horgea (șef al Agenției de Control și Încasare Nădlac II), Cristian Ispravnic (şeful Direcţiei Regionale de Drumuri Timişoara), Elisabeta Miuțescu (angajată în cadrul Agenției de Control și Încasări Nădlac II) și Cristian Dima (angajat în cadrul Agenției de Control și Încasare Nădlac II) să rămână în arest la domiciliu pentru 30 de zile, până în data de 16 ianuarie 2020.
Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, de asemenena, control judiciar pentru 60 de zile (până la data de 15 februarie 2020, inclusiv) pentru Vasile-Alin Băețan (inginer) și Mirel-Patriciu Pascu (șef la Departamentul Juridic din cadrul Direcției Regionale de Drumuri si Poduri Timișoara).