Masajul thailandez ar putea fi inclus în patrimoniul cultural imaterial UNESCO.
Metoda terapeutică, adusă din India în urmă cu aproximativ 2.500 de ani, a devenit populara la nivel mondial în anii ’60.
Procedura implică masarea corpului cu ajutorul degetelor, coatelor, genunchilor și picioarelor, dar și contorsionări și stretching.
Numeroase studii au arătat că acest tip de masaj poate fi benefic în durerile cronice, durerile de cap, insomnii și chiar anxietate.
Comitetul de selecție, compus din reprezentanți ai 24 de state membre ale Convenției UNESCO, se reuneste în aceasta saptamina la Bogota, în Columbia, pentru a examina solicitările de înscriere pe prestigioasa listă a patrimoniului imaterial care cuprinde pina in prezent 430 de elemente din 117 țări: cântece, dansuri, obiceiuri, tradiții, sărbători, specialități gastronomice.
România este prezentă în lista patrimoniului cultural imaterial al umanităţiii UNESCO cu Doina, ritualul Căluşului, ceramica de Horezu, obiceiul colindatului de ceată bărbătească, dansul “Feciorescul de Ticuş“, cu tehnicile tradiţionale de realizare a scoarţei și cu Mărțișorul.