Vom plăti mai mult pentru masa la restaurant – atrag atenția patronii din domeniu. Alimentele și băuturile s-au scumpit – drept urmare, și mâncarea și alte produse vândute în restaurante ar putea costa mai mult. Costurile vor fi mai mari și pentru hoteluri și pensiuni. Și în acest caz, scumpirile s-ar putea regăsi în tarifele pentru cazare spune Corina Martin, șefa Asociației Patronale RESTO Constanța, care reprezintă restaurantele și barurile constănțene.
„Există temeri, desigur, privind creșterile la materiile prime, la alimente, la utilități, toate aceste costuri reflectându-se ulteiror în prețul pe care îl încasăm noi în restaurante sau în hoteluri de la clienții noștri”, a spus Corina Martin, șefa Asociației Patronale RESTO Constanța.
Patronii din sectoarele HoReCa – hoteluri, restaurante și firme de catering – se tem și de o posibilă creștere a Taxei pe Valoare Adăugată pentru alimente, având în vedere lipsa de bani de la bugetul statului.
Ce ar însemna acest lucru?
Corina Martin explică: românii ar scoate și mai mulți bani din buzunar pentru o cină sau un prânz la restaurante
„Guvernul – și chiar și la întâlnirile cu unele partide – a pus pe masa dezbaterilor, așa cum am solicitat noi, federația și patronatele, exact această solicitare a noastră fermă de a nu crește TVA-ul pentru alimente și chiar de a scădea TVA-ul pe pachetele de cazare cu mic dejun. Astfel încât să putem și noi în România să fim competitivi”, a mai spus Corina Martin, șefa Asociației Patronale RESTO Constanța.
Sursa foto: Shutterstock