Confidenţialitate

Mărțișoare lucrate manual la Târgul de la Muzeul Țăranului Român din București | Reportaj

Mărțișoare lucrate manual din lână, piele sau ceramică, pe toate le găsiți la Muzeul Țăranului Român din București. Au fost făcute cu migală de artiștii prezenți la târg după idei originale sau cu puțină inspirație de pe internet.

Fiecare mărțișor expus în curtea muzeului are povestea lui.  Ștefan, de exemplu, a avut o idee inedită după ce mama lui a abandonat tastatura pe care o folosise.

Ștefan: „Am desfăcut-o, tastele alea le-am înșirat, iar apoi m-am gândit că, uite, tasta aia poate să fie un cap, tasta aia poate să fie un corp. Și bunicul meu, care lucrează pe partea asta de electronice, are cabluri multe, le-am luat, m-am gândit și am făcut acești roboței.”

Luni de zile a lucrat băiatului de 11 ani la roboții pe care spune că îi vinde la târg de plăcere. Povestește că a pus în practică doar ideile lui, în timp ce, Amalia, o fată șatenă cu părul buclat, spune că inspirația a lovit-o, urmărind un clip pe Youtube.

Amalia: „Am mărțișoare cu mesaje în codul Morse, sunt brățări și fiecare conține un mesaj transpus prin intermediul mărgelelor: ”Super mamă”, „Super bunică”, „Super soră”, dar și urără: „Noroc”, „Sănătate”, „Fericire”, „Un strop de bucurie”.

Fiecare artist meșteșugar prezent la târg surprinde prin creativitate, astfel încât sunt variante pe toate gusturile.

Cumpărători: „Ne-am luat niște cărți făcute din piele, niște plicuri făcute din ceramică, un inel, floare pusă într-o mini-buturugă. Sunt prea frumoase ca să le putem lăsa aici.”

„Pentru fete le-am luat niște trifoi cu o buburuză și pentru profesoare am luat niște omuleți cu fetru.”

Târgul de Mărțișor de la Muzeul Țăranului Român este deschis până pe 1 martie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.