Confidenţialitate

Condamnat pe viaţă pentru 6 omoruri, eliberat după 22 de ani de detenţie

Unul dintre cei mai cunoscuţi criminali ai României a fost eliberat, după ce judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi au dispus eliberarea sa condiţionată şi i-au desfiinţat condamnarea pe viaţă.

Marius Csampar a fost condamnat la 99 de ani de închisoare pentru 6 crime.

După 22 de ani, individul a fost eliberat.

Iniţial, Judecătoria Drobeta Turnu Severin i-a respins lui Csampar cererea, însă el şi-a câştigat libertatea în a doua instanţă.

Una dintre crimele lui a avut loc în 31 decembrie 1996, când a intrat în casa unei bătrâne de 84 de ani din Otopeni. Csampar şi alt bărbat au bătut-o pe bătrână cu pumnii şi picioarele, după care au furat din casă o oală cu sarmale, carne, 10 litri de vin, veselă, lenjerie de pat şi 95.000 de lei. Ei au ascuns lucrurile şi banii într-un canal, unde locuia celălalt atacator.

Deşi a fost descoperită de vecini la scurt timp după ce a fost bătută de cei doi agresori, bătrâna a murit în spital după zece zile, din cauza loviturilor primite.

În timp ce era anchetat în legătură cu tâlhăria din casa bătrânei, Csampar a dezvăluit poliţiştilor că, în iunie 1994, beat fiind, a înjunghiat şi decapitat un om al străzii pe nume Mitică. El le-a spus poliţiştilor că a aruncat în Lacul IOR din Capitală capul victimei, iar corpul într-un canal aflat în apropierea lacului. Poliţiştii au verificat informaţiile primite de la Csampar, iar în canalul indicat au găsit un schelet uman fără craniu.

Într-un interviu pentru un post de televiziune, Csampar spunea că au fost victime care l-au rugat să le cruţe viaţa.

Nu m-am răzgândit pentru că, dacă m-ar fi rugat „lasă-mă în viaţă”, poate că m-ar fi înmuiat. Dar când: „nu mai da, că mâine mă duc la poliţie şi te dau”. Păi stai că nu mai apuci a doua zi. (…) Ar fi fost mai bine dacă m-ar fi mierlit. Aia era pedeapsa cea mai bună”, spunea Csampar în urmă cu câţiva ani.

În total sunt 6 crime pentru care judecătorii l-au condamnat la 99 ani de închisoare. Legea spune că un condamnat pe viaţă poate solicita liberarea conditionată după 20 de ani, dacă a avut o conduită buna şi dacă a fost stăruitor în muncă.