Deși aproape doi ani trăiți în pandemie pot părea mulți, nu sunt. Trăim într-o situație complet nouă care se prelungește peste imaginația vizionarilor din iarna lui 2019.
Peste traumele personale, societatea în ansamblu resimte durere, anxietate și trăiește o realitate haotică, cel puțin prin comparație. Dacă primul an a luat prin surprindere întreagă lume (da, știm că luatul prin suprindere la vederea „elefantului” din cameră părea a fi patent românesc) și puțini au fost aceia care s-au repliat, începând cu 2021, majoritatea a renunțat la așteptarea lui „înainte” și a trecut la fapte, într-un fel sau altul.
Rozul nu intra în discuție, dar în doi ani au apărut multe lucruri care merită să rămână printre noi și după. Accelerarea digital usage-ului conduce la mai multă transparență, învățare, eficiență. Tot ce amânăm (la nivelul autorităților, personal sau la nivel de companii) să digitalizăm a ajuns pe primul loc în priorități.
Sistemul de sănătate și cel educațional sunt real pe agenda de interes a societății, iar autoritățile resimt palpabil cererea de acțiune din partea populației.
La nivel individual, unii dintre noi și-au regândit viața personală și de familie. Alții au apreciat mai mult importanța unui mediu mai curat și au devenit activiști, odată cu bucuria de a fi în natură. Mulți s-au adaptat cum au putut mai bine. Alții nu. Și nici nu văd cum să o facă.
Marile adaptări sunt la început! În decembrie, la a doua ediție Masterclasses Cronicari Digitali, vorbim despre luminile care s-au aprins. Ce am înțeles până acum, ce am reușit să facem, cu ce ne luptăm pentru a trece peste. Fiecare om care găsește resurse să se adapteze, fiecare domeniu care își recroiește drumul, se grupează treptat într-o societate care reîncepe să funcționeze.
Este vorba de peste 20 de speakeri cu expertiză, de la creatori de conținut, freelancers, medici, profesori, antropologi, scriitori, jurnaliști, specialiști în comunicare despre reinventarea profesională, începuturile adaptării și influența socială, dar și despre conținut în Mass Media sau mediul digital și publicul de astăzi.
Moderatorul evenimentului este Toader Păun, director de programe Europa FM, iar printre speakerii prezenți se numără Cătălin Striblea, realizatorul emisiunilor România în Direct, Deșteptarea României și Mind Architect, Paul Olteanu, realizatorul rubricii Mind Architect.
Evenimentul, susținut de Europa FM, are loc în zilele de 11 și 12 decembrie 2021.
Înscrierile se fac accesând acest formular de înscriere.