Confidenţialitate

Marcel Ciolacu: La 1,6 milioane de hectare irigate, România nu are nicio problemă în ceea ce privește securitatea alimentară | AUDIO

Seceta și arșița din România au afectat în jur de două milioane de hectare cultivate cu porumb, floarea-soarelui, grâu și rapiță, a declarat premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită la un sistem de irigații din Vrancea. România nu are însă probleme cu securitatea alimentară, dă asigurări Primul ministru, precizând că se vor face investiții în acest sens:

Marcel Ciolacu: La 1,6 milioane de hectare irigate, România nu are nicio problemă în ceea ce privește securitatea alimentară

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Este evident că avem o secetă acută, în primul rând în zona de sud și este. Sunt afectate în jur de două milioane de hectare. Am avut deja o discuție preliminară cu ministrul Finanțelor și cu domnul ministru al Agriculturii. A rămas că cei doi miniștri se așază și revăd prioritățile cu ceea ce venim acum pentru calamități. Cu plățile pentru cele două milioane de hectare o să venim, apropae triplăm suma din bugetul de stat. La 1,6 milioane de hectare irigate pe teritoriul României, România nu are nicio problemă în ceea ce privește securitatea alimentară”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Fermierii care au avut pierderi din cauza secetei ar putea primi despăgubirile în conturi până cel târziu la 15 septembrie, după cum a anunțat Florin Barbu, ministrul Agriculturii:

Florin Barbu, ministrul Agriculturii: Procesele-verbale de calamități trebuie finalizate până pe 15 septembrie

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Prin toate instituțiile subordonate, 15 septembrie este ultimul termen prin ordin de ministru prin care trebuie să finalizeze aceste procese-verbale de calamități”, a precizat ministrul Agriculturii.

Suma acordată va fi de maxim 250 euro per hectar. Impactul bugetar va fi de 500 de milioane de euro, estimează ministrul Agriculturii.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: MApN dezminte informațiile conform cărora România ar fi tras asupra dronelor ruse: Sunt „acţiuni de dezinformare”. Forţele române nu au executat foc asupra mijloacelor de atac ale Rusiei | AUDIO