Confidenţialitate

Marcel Ciolacu, despre situația de la Sf. Pantelimon: Nu înțeleg de ce managerul nu este acasă sau să-și preia atribuțiile de medic | AUDIO

Managerul de la Spitalul Pantelimon nu ar trebui să fie încă în funcție, spune premierul Marcel Ciolacu. Acesta susține că Bogdan Socea ar trebui să fie acasă sau să-și preia funcția de medic. Ieri, ministrul Sănătății spunea că managerul instituției și-a înaintat demisia, dar spitalul nu poate rămâne – deocamdată – fără factori de decizie.

Marcel Ciolacu: „Nu înțeleg de ce managerul de la Pantelimon nu este acasă sau să-și preia atribuțiile de medic”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Eu, ce problemă am eu, principială, nu înțeleg de ce managerul de la Pantelimon nu este acasă sau să-și preia atribuțiile de medic. Pentru că s-a întâmplat un lucru foarte grav. Nu cred că se poate întâmpla ceva mai grav în actul medical, în instituția pe care dânsul o coordona”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Cazul de la Spitalul Pantelimon este singular, mai spune premierul, care nu trebuie să-i decredibilizeze pe medicii care își fac datoria potrivit jurământului pe care l-au depus.

Marcel Ciolacu: Nu trebuie să extindem acest caz singular la întreg corpul medical

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Părerea mea că este un caz singural și nu trebuie să începem să atacăm întreg corpul medical. Vreau să vă reamintesc, eu unul personal și sunt ferm convins că și dumneavoastră căutam prin telefon ce medici cunoaștem să ne ajute. E cazul să nu transformăm acest caz singular, să începem să îl extindem la întreg corpul medical”, a declarat Marcel Ciolacu.

Să mai spunem că, într-un comunicat de presă, Societatea Română de ATI susține că nu se poate vorbi despre crimă sau omor cu premeditare. Dozele de noradrenalină care apar în referatele procurorilor sunt cele maximale și nu pot fi administrate pe perioade lungi pentru că duc la deces. Doza recomandată este de 1 ml/oră, spun reprezentanții Societății – adică exact cantitatea la care au redus cele două doctorițe medicamentul.

Și Federația Solidaritatea Sanitară se solidarizează cu profesioniștii din sănătate nedreptățiți, după cum se arată într-un comunicat de presă, și acuză modul în care procurorii au mediatizat cazul de la Spitalul Pantelimon.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Una dintre doctorițele de la Spitalul „Sf. Pantelimon”, arestată preventiv, decidea că unii pacienți sunt „de lăsat”. Referatul procurorilor arată cum acționau cele 2 cadre medicale | AUDIO