O companie de salubritate a analizat ce mai aruncă românii la gunoi. Cele mai irosite tipuri de alimente în România sunt mâncarea gătită, fructele şi legumele, pâinea, laptele şi brânza.
Mai exact, din totalul alimentelor pe care le aruncăm, 24% reprezintă hrană gătită.
O explicaţie este şi faptul că anul trecut, din cauza pandemiei şi pentru că au stat în casă, românii au gătit cu cel puţin 30% mai mult faţă de anul anterior. Iar acest lucru a generat şi mult mai multe deşeuri alimentare.
În ceea ce priveşte fructele, al doilea aliment cel mai irosit, în fiecare an sunt aruncate milioane de fructe alterate. De asemenea, zeci de tone de cartofi ajung anual la gunoi iar milioane de felii de pâine sunt aruncate în fiecare an, într-o ţară care înregistrează cel mai mare consum de pâine din Europa. 96 de kilograme, de persoană, faţă de Spania, cu o medie de 51 de kilograme/persoană, după cum arată Eurostat.
Compania de salubritate care a realizat studiul adună gunoiul din mai multe judeţe, dar şi Bucureşti.