Nu au beneficii nutritive sau de sănătate în plus, arată un raport al cercetătorilor britanici de la London School of Hygiene.
Consumatorii plătesc preţuri mai mari pentru alimentele organice, datorită beneficiilor de sănătate vehiculate, ceea ce a dat naştere unei pieţe globale estimate la 48 de miliarde de dolari în 2007, potrivit raportului, citat de Reuters.
O revizuire sistematică a 162 de lucrări ştiinţifice publicate în literatura ştiinţifică în ultimii 50 de ani arată că nu este nicio diferenţă semnificativă între mâncarea de tip organic şi cea normală.
Există un mic număr de diferenţe în conţinutul de nutrienţi între alimentele organice şi cele produse în mod convenţional, dar acestea nu au nicio relevanţă pentru sănătatea publică, susţine Alan Dangour, unul dintre autorii raportului.
Potrivit cercetătorilor, rezultatele raportului lor indică faptul că nu există nicio dovadă pentru a susţine selectarea alimentelor organice în locul celor produse în mod convenţional.