Confidenţialitate

Mâncare cu Principii, cu chef Cezar Munteanu: Supă cremă de leuștean și semințe de pin

Pentru a păstra tema emisiunii Mâncare de Principii din această săptămână, chef Cezar Munteanu propune și o rețetă simplă pentru o supă cremă de leuștean și semințe de pin.

INGREDIENTE pentru 5 porții

5 cartofi medii

o ceapă

1 morcov mare

o jumătate de țelină

doua legături de leuștean

200 ml smantana lichida 35% grăsime

sare

piper

3 linguri de ulei

4 linguri cu semințe de pin

Mod de preparare:

Spălați și curățați cartofii, apoi tăiații in cubulețe de dimensiuni aproximativ egale pentru a fierbe în același timp.

La fel si morcovii si telina, tăiate mai subțirel, nu de alta, dar le fierbeți toate împreună și aveți nevoie de timp egal de fierbere.

Deci, fierbeti toate legumele in supă de pui, nu de alta, dupa ce transati un pui va raman oasele si e păcat să le aruncați. După fierbere, opriți focul și luați toate rădăcinoasele, împreuna cu o mână de leuștean, și le pasați cu blenderul vertical si completați apoi cu smântână lichidă.

Serviți fierbinte si nu uitati de semintele de pin. Și crutoane, dar și muzicp din plin.

ILUSTRAȚIE: diGital Sennin / Unsplash