În această ediție Mâncare cu Principii, chef Cezar Munteanu ne aduce o rețetă delicioasă cu iaurt, cireșe și nuci caramelizate.
Spumă de iaurt cu cireșe și nuci caramelizate
Ingredientele pentru cinci persoane:
- iaurt grecesc 10% – 400 grame
- frișcă neîndulcită – 100 grame
- 100 de grame cu miez de nuci pe care le caramelizați cu două linguri de zahăr,
- miere de albine, 50 de grame
- cireșe fără sâmburi – 125 de grame
- semințe de chia, două linguri, pe care le amestecați cu cireșele
- mentă pentru decor
Mod de preparare:
Iaurtul se amestecă cu mierea de albine și frișca, apoi se adaugă nucile caramelizate și tăiate în bucăți măricele. Caramelizați zahărul, adăugați nucile și scoateți totul din crăticioară pe o hârtie de copt sau foaie de silicon și le lăsăți să se întărească.
În paharul de servire se dispun, la baza paharului, trei sferturi din cireșele fără sâmburi amestecate cu chia și apoi spuma de iaurt.
Decorul îl realizăm din nuci crocante, cireșe și frunze de mentă.
Foto: Pexels/Ron Lach