Confidenţialitate


Mâncare cu Principii, cu chef Cezar Munteanu: Păstârnacul, alimentul săptămânii


Mâncare cu Principii, cu chef Cezar Munteanu: Păstârnacul, alimentul săptămânii

Astăzi o să vorbim despre una dintre legumele din care aruncăm foarte mult, o legume cunoscută de publicul larg doar în ciorbă și tocană, nu prea iubită de copii, dar pe care eu o îndrăgesc: păstârnacul.

La noi, păstârnacul este cunoscut din vremuri îndepărtate și se cultivă alături de celelalte rădăcinoase, dar în cantități mult mai reduse decât morcovul.

O legumă cu proprietăți fantastice, bogată în vitaminele din grupul B, provitamina A, vitamina C, săruri minerale precum potasiu, fosfor și calciu, hidrați de carbon, proteine, fibre alimentare.

Păstârnacul are proprietăți diuretice, depurative, ajută la eliminarea toxinelor din organism, vindecă reumatismul și reglează ciclul menstrual.

Se recomandă în curele de slăbit, contra anemiei și asteniei, cât și persoanelor aflate în perioada de convalescență, datorită proprietăților sale nutritive.


Ultimele stiri
Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…

Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…

Tradiții de Crăciun în Maramureș: Brondoșii de Cavnic, obicei unic în țară, prin care sunt alungate spiritele rele…

STUDIU: De sărbători, Generația Z preferă momente autentice alături de familie și prieteni | AUDIO

Colindul dubaşilor, unul din cele mai vechi obiceiuri de Crăciun din Banat | AUDIO

Cele mai bune filme pe care să le vezi de Crăciun | VIDEO

În Bucovina, măștile populare animă aproape toate obiceiurile de iarnă

Obiceiuri de Crăciun în Muntenia. Brezaia și jocul ursului

Obiceiuri de Crăciun, în Moldova. Îmblânzirea anului ce vine și a „Urșilor de la Comănești”. Alungarea duhurilor rele…