Confidenţialitate

Mâncare cu Principii, cu chef Cezar Munteanu: Compot de rubarbă

Compot de rubarbă

Ingrediente:

  • 800 grame tulpini de rubarbă, tăiate în bucăți de 2 cm (cam 6 căni)
  • 1 cană zahăr sau 1.5 căni de eritritol în cazul în care vreți fără zahăr
  • 1 bucată ghimbir, minim 50 de grame sau depinde cât de puternic vi-l doriți că și gust, fără coajă, tăiat foarte mic

Mod de preparare:

Amestecați bucățile de rubarbă cu zahărul sau îndulcitorul, într-o cratiță mare și lăsăți compoziția deoparte, să se “așeze”, până când rubarba își lasă zeamă, aproximativ 10 minute.

Puneți apoi cratiță cu rubarbă la fiert, la foc mediu spre mare, amestecând din când în când. Reduceți flacăra și fierbeți la foc mic cam 5 minute, amestecând ocazional, până cand rubarba s-a înmuiat, însă unele bucăți au rămas întregi.

Luați de pe foc vasul și e momentul să adăugați ghimbirul, cu totul. De la fibre, o să observați că, practic, se îngroașă siropul ceea ce îl face optim de a-l servi cu înghețată sau iaurt ori alte deserturi.

Foto: Pinar Mavi/ Unsplash