Confidenţialitate

Lumea Europa FM: Cum se gătește în izolare | Reportaj

Mâncare, mâncare și iar mâncare.

Se mănâncă mult de când stăm izolați în case din cauza epidemiei de Covid 19. Se și gătește mult.

Fie că lucrăm de acasă, fie că ne ocupăm cu alte activități, învârtitul dintr-o cameră în alta sau ieșitul în curte parcă ne face mai multă poftă ca niciodată de o gustare.

Un studiu apărut zilele trecute a arătat că francezii s-au certat frecvent pe motivele – ce mâncăm azi sau cine gătește azi. Au cedat femeile. 71 % dintre franțuzoaice au pregătit cele mai multe mese pentru familiile lor, în perioada de izolare la domiciliu.

La noi nu s-a făcut o cercetare, dar internetul este plin de oale care clocotesc, de tigăi care sfârâie sau de pâini proaspăt scoase din cuptor.

Înainte de carantină eram mereu pe fugă. Micul dejun reprezenta în multe cazuri o gustare care putea fi luată în drum spre grădiniță, școală sau serviciu și în egală măsură, masa de prânz era servită la grădi, la after-school sau la birou. În multe cazuri rămânea de acoperit o singură masă pe zi. Acum lucrurile sunt ceva mai complicate.

Viorica Ștefan a căutat ceva inspirație pentru gătitul în carantină.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.