Vremea foarte caldă te împiedică să dormi corespunzător, ceea ce poate duce la irascibilitate.
Nu ne face bine nici apa fierbinte, reduce abilitatea de a gestiona stresul.
Femeile care iau anticoncepţionale sunt de două ori mai susceptibile de a suferi de depresie decât cele care nu îşi administrează aceste pilule.
Şi ce mâncăm contează, la fel şi dietele. Chiar dacă ne fac să ne simţim mai bine pe moment, mâncărurile dulci şi grase, precum gogoşile, pe care le dorim atunci când avem o dispoziţie proastă, ne afectează silueta şi starea de spirit în general.
Cine vrea ceva dulce, cea mai bună alegere este ciocolata, cea cu peste 85% cacao, pentru ca glicemia să nu ne crească brusc.
Iar dacă e prea multă lumină în dormitor, fie de pe stradă, fie de la televizor, aceasta poate afecta negativ creierul, potrivit cercetătorilor de la Ohio State University.
Şi, o regulă de aur: nu mai consumaţi cafeină după oră 16.00, un expresso după cină poate fi fatal somnului.
Iar fumatul ar putea spori riscul de depresie severă cu 93%, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Melbourne.
Nicotina creează un sentiment de relaxare, aşa că oamenii fumează crezând că această reduce stresul şi anxietatea, dar este ceva temporar.
Într-un studiu efectuat în China anul trecut, printre 1.000 de adolescenţi, s-a observat că cei care utilizau internetul în exces erau cu 150% mai predispuşi la depresie. Tehnologia poate fi obositoare pentru creier.
Oamenii care au recurs la o operaţie estetică pot suferi de depresie şi la doi ani după aceasta.