Lucian Bode, președintele Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură, a precizat, în conferința ”Transport Inteligent, Trafic Inteligent”, desfășurată marți la București, că România înregistrează un decalaj mare față de alte state europene, deși administrațiile publice locale sunt interesate să dezvolte conceptul smart mobility, iar legislația în domeniu sprijină înființarea de parteneriate public-privat, care să ducă la un transport public eficient și o fluidizare a traficului.
Președintele Comisiei parlamentare s-a declarat conștient de principale probleme ale transportului public românesc, enumerând mai multe dintre acestea, printre care ”gestionarea traficului, poluarea aeriană şi fonică, numărul redus de staţii de încărcare pentru autoturismele şi autovehiculele nepoluante, lipsa unei infrastructuri alternative de trafic pentru biciclete”.
“Este nevoie de deschiderea şi promovarea parteneriatelor solide pentru dezvoltarea serviciilor de transport inovative. Transportul public trebuie să fie unul verde, curat şi eficient”, a mai precizat Lucian Bode, președintele Comisiei pentru Transporturi a Camerei Deputaților.
Conferința ”Transport Inteligent, Trafic Inteligent”, organizată în parteneriat cu Comisia de Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților, a reunit peste 150 de participanți, parlamentari, reprezentanți ai Guvernului, Corpului diplomatic, dar și autorități locale, speakeri din străinătate, companii private de transport, IT&C.