Lucian Bode consideră că “Ministerul Afacerilor Interne are un potenţial uriaş pe care sunt hotărât să îl fructific pe zona de atragere fonduri europene. Acestea, ca sursă suplimentară de finanţare, depăşesc cu mult alocările anilor precedenţi, fiind de trei ori mai mari raportat la execuţia preliminată a anului 2020. Pe lângă suma de 1,5 miliarde de lei aferentă proiectelor cu finanţare din fonduri externe nerambursabile, am identificat un portofoliu de proiecte de investiţii în cuantum de aproximativ 1,3 miliarde de euro, ce poate fi susţinut prin noul PNRR pentru perioada 2021-2026”.
“Bugetul de stat este o construcţie complexă de planificare care pe parcursul unui an se ajustează şi se redimensionează în funcţie de evoluţiile economiei. Cu toţii ne dorim creşteri ale bugetului, alocări mai mari de la an la an pentru ordonatorii principali de credite, respectiv resurse suficiente pentru a susţine toate planurile de dezvoltare”, a scris ministrul Lucian Bode, sâmbătă, pe Facebook.
Premierul Florin Cîțu a declarat vineri seară, după ședința de Guvern, că a fost aprobat Bugetul pe anul 2021. Bugetul va fi prezentat Parlamentului pentru dezbatere.
Proiectul legii bugetului pe 2021 a fost lansat în dezbatere publică pe 11 februarie și este configurat pe o creştere economică de 4,3%.
Veniturile sunt de 174,102 miliarde de lei, iar cheltuielile de 318,456 miliarde de lei credite de angajament şi 261,451 miliarde de lei credite bugetare, cu un deficit de 87.349,7 milioane de leis.
Deficitul bugetului general consolidat este estimat la 7,16% din Produsul Intern Brut în acest an, în condiţiile unor venituri reprezentând 32,67% din PIB şi ale unor cheltuieli de 39,84% din PIB, potrivit proiectului.