Îl asculți în fiecare dimineață în Deșteptarea, te molipsește cu râsul lui contagios, iar comentariile spumoase îți aduc doza de bună dispoziție de care avem nevoie în fiecare zi.
Și dacă ești ascultător fidel al matinalului de la Europa FM, știi deja că Luca Pastia este un gurmand. Și nu orice fel de gurmand, ci tipul jovial, care-ți face poftă de mâncare doar ascultându-l.
Cum pregătirile pentru tradiționala ieșire la iarbă verde de 1 Mai sunt în toi, l-am rugat pe Luca să ne dezvăluie care este secretul unui grătar bine făcut.
Secretul unui grătar bine făcut?
Un grătar bine făcut presupune răbdare și bere. Nu e mare secret, e bine să folosești cărbune de calitate, bucăți cât mai apropiate de dimensiunea unui pumn, pentru a înmagazina bine căldura. Și nu trebuie să te grăbești, e nevoie ca jarul să se “așeze”, să se domolească, altfel carnea se arde și nu se pătrunde. Graba strică treaba!
Reteța personală de baiț
În ultima perioadă am făcut o dambla pentru marinade chinezești, care se găsesc în magazine asiatice și chiar supermarket-uri, la borcan, cu titlul de sos. Folosesc “Peking duck” pentru pulpe de pui și “Char Siu” pentru ceafa de porc. Carnea în pungă cu câteva linguri de sos și puțin ulei de cu seară și aia e. Altfel, marinada mea favorită făcută în casă e cu iaurt gras, ulei, chimion, ienibahar, sare, piper și zeamă de portocală sau lămâie. Cu puiul merge cel mai bine.
Locul perfect pentru un grătar de 1 Mai de poveste
Locul perfect pentru gratarul de 1 Mai e curtea unor prieteni, ca tu să ai parte doar de acțiunea plăcută.