Confidenţialitate

Liviu Dragnea aşteaptă, cu emoţie, sentința în dosarul Referendumului

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a recunoscut, astăzi, că are emoții în legătură cu sentința pe care o va da Instanța Supremă în dosarul Referendumului.

Întrebat ce va face în cazul unei condamnări, social-democratul a spus doar că este nevinovat şi că speră să fie achitat de judecători.

În plus, Liviu Dragnea crede că nici instanța nu a găsit ”vreo probă serioasă” în dosarul instrumentat de procurorii DNA.

       ”N-am nici eu, şi cred că nici instanţa n-a identificat vreo probă serioasă la procuror. E vorba de un şir de afirmaţii, consideraţii, deducţii, presupuneri şi eu sper ca mâine decizia să fie de achitare. În aceşti doi ani de zile m-am ferit să comentez şi am fost foarte rezervat în comentarii pentru a nu fi acuzat că influenţez justiţia. După sentinţă voi vorbi mai multe lucruri”, a spus Liviu Dragnea.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

        Procurorul DNA a cerut o pedeapsă cu executare pentru Liviu Dragnea. Al doilea om din PSD este acuzat fraudarea referendumului din 2012, pentru demiterea președintelui de atunci, Traian Băsescu.

         Liviu Dragnea a fost trimis în judecată alături de 74 de persoane, președinți și membri ai unor secții de votare din Teleorman, Vrancea, Gorj și Olt. Toți sunt acuzați că ar fi folosit diverse metode – votul multiplu, turismul electoral și falsificarea unor semnături – pentru a frauda referendumul.

Astfel, pe lista celor care au votat la referendum, s-au aflat și persoane care erau de mult decedate.

 

 

Procurorii DNA le-au spus judecătorilor de la Înalta Curte că Liviu Dragnea s-ar fi înțeles cu martorii ce anume să declare la proces. Printre cei audiați ca martori, s-au aflat și premierul Victor Ponta și ministrul Apărării, Mircea Dușa.

Șeful guvernului le-a spus magistraților că nu își amintește dacă în ziua votului a primit un sms, semnat Liviu Dragnea, dar știa că de la centru se transmit, prin sms, îndemnuri la vot. Procurorii spun însă că Liviu Dragnea ar fi primit, din oră în oră, de la reprezentanții secțiilor de votare informații legate de prezența la vot și separat despre numărul de voturi cu DA și Nu la referendum. Amintim, scutinul pentru demiterea lui Traian Băsescu putea fi validat doar dacă la urne se prezentau cel puțin 60 la sută dintre alegători.