Confidenţialitate

Liviu Dragnea a plecat de la sediul DNA fără a face declarații

Liviu Dragnea a ieşit de la DNA după aproximativ o jumătate de oră de audieri, el a refuzat să facă declaraţii jurnaliștilor.

Surse judiciare citate de agentia news.ro spun că Dragnea ar avea calitatea de suspect într-un nou dosar, al treilea, privind fapte de corupţie.

 

Liderul PSD a ajuns la DNA în jurul orei 8.50, spunând atunci că va face declaraţii la ieşirea de la audieri.

El a fost aşteptat de un grup de aproximativ 50 de susţinători, membri ai PSD, care s-au adunat la DNA încă din jurul orei 8.00. Liderul PSD a fost primit cu aplauze de către aceştia.

Liviu Dragnea şi-a făcut cu greu loc prin mulţime, fiind flancat de jandarmi.

Printre cei care au venit la DNA să îl susţină pe Dragnea s-au aflat vicepremierul Paul Stănescu, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, deputatul Claudiu Manda, şef al Comisiei parlamentare pentru controlul SRI şi deputatul PSD Andreea Cosma, fiica fostului şef al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma.

“Credem că orice coleg aflat în impas are nevoie de susţinere şi o vom acorda tuturor”, a spus Marian Neacşu.

La rândul lui, vicepremierul Paul Stănescu a spus că a venit în calitate de senator, pentru a-l susţine pe Liviu Dragnea.

“Sunt aici în calitate de senator, în semn de solidaritate cu preşedintele Camerei Deputaţilor, preşedinte al partidului”, a afirmat Paul Stănescu.

La DNA a venit luni pentru audieri şi omul de afaceri Marian Fişcuci, fost administrator al Tel Drum. Omul de afaceri, care este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală, a ajuns la DNA înaintea lui Dragnea.

La sediul DNA au fost mobilizate forţe de ordine impresionante.

Anunţul privind prezenţa lui Dragnea la DNA a fost făcut cu o zi în urmă chiar de el, care nu a precizat însă în ce dosar a fost chemat de procurorii anticorupţie. “Voi merge mâine la DNA”, a spus Dragnea, duminică, la sosirea la Congresul Tineretului Social-Democrat.

Întrebat dacă se aşteaptă la o solicitare a DNA către Parlament pentru avizarea urmăririi penale în cazul său, Liviu Dragnea a răspuns: “S-ar putea să fie cam mult”.

DNA are în lucru mai multe dosare care l-ar putea viza pe Dragnea: dosarul Belina privind transferul braţului Pavel şi al insulei Belina din proprietatea statului în cea a Consiliului Judeţean Teleorman prin Hotărâre de Guvern (HG), dosarul Tel Drum, dar şi dosarul deschis ca urmare a investigaţiei Rise Project privind existenţa unor afaceri ale lui Liviu Dragnea în Brazilia.

De asemenea, Romică Părpălea, denunţătorul lui Dragnea în dosarul “Referendumul” şi cel care în 20 iulie a depus în 19 octombrie o sesizare referitoare la legăturile dintre Tel Drum şi Liviu Dragnea, a fost la DNA pentru a oferi detalii în legătură cu acest dosar. El a anunţat că a depus plângeri penale atât împotriva lui Liviu Dragnea, cât şi împotriva lui Carmen Dan.

În ceea ce-l priveşte pe Liviu Dragnea, el a apreciat că este vorba despre trafic de influenţă şi abuz în serviciu.Bărbatul susţine că deţine probe reprezentând documente, înscrisuri, declaraţii de martori în sprijinul acuzaţiilor sale.