Jurnalul de bord îl scriem și azi dintr-o insulă grecească, unde puteți ajunge direct din Deșteptarea, unde Vlad, George și Luca promit că vor oferi în săptămâna următoare o vacanță completă.
Este insula părintelui matematicii – Pitagora, a astronomului Aristarh și a filosofului Epicur. Este insula zeiței Hera, dar și cea care l-a găzduit pe istoricul Herodot și pe fabulistul Esop. Un important centru comercial în Marea Egee și o forță navală în antichitate, Samos a intrat în contact cu importante culturi mediteraneene.
Locul de naștere al zeiței Hera, Samos este locul în care s-a construit cel mai mare templu din antichitate dedicat acesteia. După un zbor de o oră și jumătate, pregătiți-vă să vă relaxați într-un tărâm de poveste.
Samos este o insulă verde, numele ei fiind legat de cel al celebrului Icar, care s-a înecat în mare când a încercat să zboare la fel de sus ca zeii. Drept pedeapsă, Zeus a ordonat soarelui să îi ardă aripile, Icar căzând în apele care înconjoară insula Samos.
Ar fi păcat să veniți aici doar pentru plaje, oricât de frumoase ar fi.
Samos are o mulțime de atracții precum cascade, râuri, păduri dese și sate pitorești.
Atmosfera pur grecească umple întreaga insulă, deși este o destinație turistică popular, ea păstrează un aer tradițional. Aici veți mânca bine la tavernele nepretențioase și veți degusta vinul de Samos de care localnicii sunt foarte mândri.
Vinul licoros Muscat este un deliciu local pe care, după ce îl veți degusta, cu siguranță veți dori și la pachet pentru acasă. În capitala insulei, Vathy, puteți vizita Muzeul Vinului din Samos, asta pentru a înțelege întreaga lui poveste.
În vacanță, căutați să vă faceți timp și pentru “biserica situată într-o grotă”. Mănăstirea Panagia Spiliani este situată la o altitudine de 125 de metri deasupra mării și este dedicată Fecioarei Maria.
Biserica adăpostește o icoană de marmură a Fecioarei Maria, făcătoare de minuni. Potrivit legendei, icoana Fecioarei a fost furată și în timp ce era descarcată de pe barcă, a căzut în mare și s-a spart în cinci bucăți. De-a lungul unei lungi perioade de timp, bucățile din icoană au fost purtate de valurile mării înapoi spre insula Samos, iar acum a ajuns în locul unde se afla inițial.
Samos e una dintre destinațiile care vă va ajuta să adunați multe fotografii reușite din vacanță, dar și amintiri plăcute. În plus, este accesibilă ca preț, un sejur de 7 zile, cu zbor charter din București, având prețul pornind de la 398€ de persoană.