Senatorul de Iași Ionel Agrigoroaei poate fi considerat campionul traseismului politic.
Din momentul intrării sale în politică, a schimbat partidul aproape anual, iar acum schimbă și județul pe care vrea să îl reprezinte în Parlamentul României.
Ales senator în anul 2012 într-un colegiu uninominal din județul Iași, el candidează acum la Camera Deputaților în județul Vrancea.
Ionel Agrigoroaei și-a început cariera politică în anul 2008, când a fost ales consilier local din partea PDL. Ulterior a trecut la PSD, pentru ca în 2012 să candideze din nou pentru Consiliul Local, dar de data aceasta din partea PPDD.
S-a retras de pe listă pentru ca în toamnă să fie ales senator, tot din partea PPDD. După un an, a plecat din partidul lui Dan Diaconescu și s-a dus la UNPR. Progresimul lui Gabriel Oprea nu l-a convins, iar după numai o jumătate de an a revenit în PPDD. În 2015 a plecat din nou de la Dan Diaconescu și a revenit la UNPR, pentru ca în primăvara lui 2016 să intre în PMP.
Nu a stat nici în partidul lui Traian Băsescu foarte mult, pentru că acum candidează din partea PRU.
Județul Vrancea – listele partidelor la alegerile parlamentare
Ionel Agrigoroaei este cap de listă pentru Camera Deputaților în Vrancea, un județ cu care nu a avut până acum nici o legătură politică ori de altă natură și unde nu există nici măcar o filială a partidului.
Senatorul care vrea să fie de data aceasta deputat nu a avut probleme doar cu stabilitatea politică, ci și cu legea.
În decembrie 2015, Ionel Agrigoroaei a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare și la 80 de zile de muncă în folosul comunității într-un dosar în care este acuzat de două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune şi complicitate la înşelăciune, pentru că ar fi luat un credit bancar cu acte false.
Procesul este în faza de apel pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție. În vara anului 2016, el a fost dat în judecată pentru recuperarea datoriilor de un furnizor de energie electrică.
Ca senator, Ionel Agrigoroaei s-a remarcat printr-o serie de inițiative legislative din categoria „năstrușnice”, cum ar fi creșterea alocației pentru copii la 100 de euro sau împrumuturi cu dobândă subvenționată în sumă de 150.000 de euro pentru românii din Diaspora care revin în țară.
Claudia Toader, corespondent Europa FM