Confidenţialitate

Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 Pyeongchang, Coreea de Sud, la final

Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 Pyeongchang, Coreea de Sud, s-au încheiat oficial printr-o ceremonie desfășurată duminică.

Delegaţia României a avut-o portdrapel pe Raluca Strămăturaru, cea care a reuşit, pe 13 februarie, cea mai bună performanţă a României la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, locul 7 în proba feminină de sanie.

Totodată, aceasta a fost cea mai bună performanţă românească din ultimii 24 de ani, la Jocurile Olimpice de iarnă. Precedentul cel mai bun rezultat al ţării noastre a fost un loc şase ocupat de Ioan Apostol şi Liviu Cepoi, la sanie-2, în 1994, la JO de la Lillehammer.

Al doilea rezultat românesc ca valoare la PyeongChang a fost tot la sanie, în proba de ştafetă pe echipe (Raluca Strămăturaru, Valentin Creţu, Cosmin Atodiresei/Ştefan Muşei), locul 10, iar a treia performanţă a delegaţiei României la JO 2018 s-a înregistrat la biatlon, unde ştafeta masculină de 4×7,5 km (Cornel Dumitru Puchianu, George Răzvan Buta, Gheorghe Iulian Pop, Nicolae Remus Faur) a terminat pe locul 14.

Flacăra de la Stadionul Olimpic a fost stinsă de “fulgi de zăpadă” porniţi din centrul arenei, după ce Thomas Bach, președintele CIO, a ţinut discursul de final în care le-a mulţumit sud-coreenilor pentru că au deschis noi orizonturi.

Imnul olimpic a fost interpretat de un copil de 11 ani, în timp ce DJ Rayden şi Martin Garrix au completat partea artistică în seara închiderii Jocurilor Olimpice 2018.

La fel ca la ceremonia de deschidere, și azi au fost folosite drone pentru a completa spectacolul. Duminică ele au format imaginea mascotei Soohorang şi apoi o inimă deasupra arenei.

La Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang au participat aproape 3.000 de sportivi din 92 de ţări.

Pe primul loc în clasamentul pe naţiuni a încheiat Norvegia, cu 39 de medalii (14 de aur, 14 de argint şi 11 de bronz).