Confidenţialitate

Istoria lui Frank Sinatra în Orașul Păcatelor (P)

Unul dintre cei mai de impact muzicieni din secolul al XX-lea, Frank Sinatra a fost considerat poate cel apreciat actor și cântăreț ai tuturor timpurilor.

Muzica sa este relevantă și foarte populară chiar și astăzi, decenii de la lansarea sa.

Viața lui Sinatra a fost însă extrem de tumultoasă, de la muzică la pasiunea pentru cazinouri și distracție, toate au făcut din celebrul start un adevărat punct de reper al Las Vegasului. Dacă vrei să tu să intri în lumea magică a jocurilor de noroc, nu rata oferta fortuna bonus fără depunere.

Ca imigrant italian în SUA, New Jersey, Sinatra a trebuit să depășească multe provocări pentru a ajunge în top. Cu toate acestea, de la lansarea carierei sale solo în 1943, oamenii l-au considerat unul dintre cei mai mari cântăreți din toate timpurile.

Există o relație strânsă între muzica lui Frank și lumea jocurilor de noroc, iar acest lucru nu se datorează doar faptului că melodiile sale sunt redate în majoritatea cazinourilor din Las Vegas, cât și în mai toate filmele care abordează tema gamblingului. Putem însă spune că Sinatra a construit o legătură puternică între lumea muzicii și lumea jocurilor de noroc prin cântecele sale.

Așadar, conexiunea lui Sinatra cu jocurile de noroc depășește muzica, întrucât cântărețul era cunoscut și pentru că se bucura din când în când de diverse jocuri de cazino. Mai mult, Frank Sinatra a cumpărat chiar și un cazinou, Cal-Neva Lodge & Casino, în 1960 și l-a transformat într-un loc popular de jocuri de noroc.

Old Blue Eyes în Las Vegas

Prima asociere a lui Frank Sinatra cu Las Vegas a avut loc la începutul carierei sale. În 1941, când, la cei 25 de ani, alături de orchestra lui Tommy Dorsey, a apărut în filmul Las Vegas Nights, interpretând celebra sa piesă „I’ll Never Smile Again”. Acela a fost practic debutul lui Sinatra în lumea filmului și nu a fost unul prea profitabil, Sinatra fiind plătit cu 15 dolari pe zi pentru prestația sa.

Sinatra s-a întors la Las Vegas cinci ani mai târziu, de data aceasta ca investitor într-un hotel „ultramodern” construit pe autostrada Los Angeles (astăzi, Las Vegas Strip). Lucrările la resort au fost începute sub numele de „Nevada Desert Inn”, dar în aprilie 1946, avocatul lui Sinatra, Albert Tearlson, a anunțat că Sinatra cumpăra proiectul, care acum era cunoscut sub numele de New Horizon.

Hotelul The New Horizon însă nu s-a bucurat de o viață prea lungă. Inițial programat să fie terminat în șase luni, hotelul, a fost ținta unui lung șir de procese.

Frank Sinatra și „băieții răi”

Încă de la începutul carierei sale, Frank Sinatra a fost persecutat de zvonurile că ar fi fost apropiat de figurile criminalității organizate. Deși a afirmat el însuși că a cunoscut mai persoane implicate în clanuri criminale, Sinatra va rămâne mult timp sensibil la subiectul asocierilor sale cu presupuși mafioți, evitând răspunsurile directe.

Se spune că Sinatra ar fi avut relații de prietenie cu nume reputate ale mafiei acelei perioade, inclusiv cu Charles „Lucky” Luciano, Willie Moretti și Frank Costello.

De-a lungul anilor 1940, reporterii au făcut acuzații că Sinatra era prea confortabil atât cu criminalitatea organizată, cât și cu grupurile de stânga. O călătorie din ianuarie 1947 la Havana, Cuba, pentru a-l vedea pe Lucky Luciano, care fusese deportat din Statele Unite, a devenit subiectul principal pentru presă. Robert Ruark și Lee Mortimer au susținut că Sinatra i-a livrat 2 milioane de dolari în facturi mici într-o servietă lui Luciano.

Ca urmare a acestor zvonuri lansate, Frank Sinatra și-a pierdut cumpătul și Sinatra l-a lovit cu pumnul pe Mortimer la restaurantul lui Ciro din Hollywood. Deși s-a stabilit în afara instanței de judecată o despăgubire de 9.000 de dolari, incidentul a contribuit la degradarea reputației Sinatra atât în mass-media națională, cât și în rândul fanilor cântărețului. Practic, atacul a marcat începutul declinului carierei sale.

Frank Sinatra și Las Vegas

Seria de filme dedicate vieții de noapte din Las Vegas în care a jucat Frank Sinatra a debutat cu binecunoscuta producție cinematografică „Las Vegas Nights”, în 1940. Împreună cu aparițiile sale pe scenele din Las Vegas, aceste filme au schimbat fundamental imaginea orașului. Artistul a petrecut 43 de ani aici, debutând în septembrie 1951 la Desert Inn, pe scena lui Wilbur Clark, când avea 35 de ani.

Ultima sa reprezentație artistică a avut loc în 1994 și a fost și ultima sa apariție la MGM Grand, când s-au adunat peste 5000 de fani pentru a-l vedea. Datorită lui, industria spectacolului a atins un nou nivel. Sinatra a fost omul care a adus televiziunea la Las Vegas, care a transformat emisiunile de divertisment. Nu a durat mult până când Frank Sinatra și-a câștigat renumele de „Regele din Las Vegas”.

Șefii mafiei care controlau o mare parte din Vegas obișnuiau să-l invite pe Frank să cânte pentru ei, astfel încât aceste legături dintre ei au devenit puternice. Zvonurile spun că Frank a condus la invenția lui Johnny Fontaine, personajul din seria „The Godfather”, care își folosește influența asupra membrilor Mafiei pentru a urca pe scara carierei.

Cântărețul nu a fost străin deloc de tainele pokerului, de altfel este cunoscut faptul că artistul a jucat și a pierdut sute în cazinouri. Danny Vencente, prieten de-o viață al lui Sinatra, povestea într-un interviu cum Sinatra a jucat 50 000 $ și un Cadillac alb pe un pariu pe care știa de la început că îl va pierde.

Mai mult, în timpul unei petreceri la Palatul Caesars, artistul a primit și premiul Grammy Trustees pentru 40 de ani de carieră și pentru 64 de ani. În semn de recunoștință pentru faima adusă orașului Las Vegas în toți acești ani, Frank Sinatra a fost ales în Gaming Hall of Fame, o distincție pentru cei care au jucat un rol important în industria jocurilor și divertismentului.