Confidenţialitate

Învățătorii cer autorităților să nu se mai organizeze Evaluarea Națională și Bacalaureatul | AUDIO

Asociația Generală a Învățătorilor din România le cere autorităților, ca anul acesta, să se renunțe la susținerea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat, dacă acestea nu se pot desfășura pentru toți elevii sub forma examenelor online.

Într-o scrisoare deschisă adresată Președintelui României, Guvernului și Parlamentului, asociația atrage atenția că mulți elevi și chiar profesori supraveghetori nu vor veni la aceste examene organizate în școli.

Iar cel mai mare risc este de infectare cu noul coronavirus, deoarece nu poți fi sigur că elevii respectă distanțarea social, a spus la Europa FM, președintele Asociației învățătorilor, Viorel Dolha:

”Spuneau unii colegi, unii vorbesc chiar de o amânare: august, septembrie.. dar de a aduce copiii în iunie, la școală, greu de strunit. Pentru că nu sunt toți la fel. Unii sunt tocmai copiii celor care nu au respectat distanțarea. Sigur, totdeauna avem nevoie de examene. Dar anul acesta, dacă în învățământul superior se permit examene de acasă, de ce nu poate fi acceptat chiar punctul de vedere al universităților, de a primi absolvenții de liceu în baza mediilor de liceu, de a nu mai da examene de admitere, respectiv s-ar putea renunța la examenul de Bacalaureat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  •  Viorel Dolha, președintele Asociației învățătorilor

În ceea ce privește încheierea situației școlare în semestrul al doilea, învățătorii au unele obiecții la propunerile Ministerului Educației:

”Pe semestrul al doilea, media anuală poate fi luată cea din primul semestru. Dar ne-am zis opinia, chiar la nivel de minister, că dacă au rămas corigenți pe primul semestru, nu putem să coborâm ștacheta chiar într-atâta, încât corigent pe bune, în situație normală, să fi trecut acum clasa.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  •  Viorel Dolha, președintele Asociației învățătorilor

Asociația Învățătorilor amintește că 7% dintre cazurile de COVID-19 a fost înregistrate în rândul copiilor, adică 1000 de cazuri, până pe 3 mai, potrivit datelor oferite de Centrul Român pentru Prevenirea și Controlul Bolilor Transmisibile.