Confidenţialitate

Învățământ online versus școli redeschise. Ce sistem au ales țările din Europa afectate de COVID-19 | AUDIO

Multe dintre țările europene care, în toamnă, au menținut școlile deschise reiau acum predarea la distanță, din cauza situației epidemiologice care continuă să se deterioreze.

Abordările sunt  diferite în funcție de regiuni sau de nivel de învățământ, arata Edupedu.ro, care a sintetizat  principalele soluții găsite de țările europene pentru a relua școala după vacanță.

În urma creșterii accelerate a numărului de cazuri Covid-19, școlile din Germania rămân închise. Predarea va continua online în multe landuri dar nu în toate, unele permit elevilor să vină la școală dar nu îi obligă, altele continuă cursurile în sistem hibrid iar clasele de final de ciclu pot relua predarea față în față de luni sau din 18 ianuarie.

În Franța, cursurile față în față s-au reluat în toata țara, pe 4 ianuarie, autoritățile insistând că este o activitate sigură.

Explozia de cazuri de COVID-19 a determinat guvernul Marii Britanii să decidă închiderea unităților de învățământ.

Școlile primare și gimnaziale sunt deschise în Italia, iar liceele se redeschid de luni în format hibrid, jumătate dintre elevi vor învăța de acasă, jumătate în clasă.

Învățământul este descentralizat în Spania, asa ca în multe regiuni școlile s-au redeschis deja, iar în altele acest lucru se va întâmpla de luni.

În Olanda si Austria, școlile și-au reluat activitatea în sistem online. Tot asa se va învăța, cel puțin până pe 17 ianuarie, și în Polonia, unde doar grădinițele funcționează normal.

În Belgia, școlile s-au redeschis, deși carantina rămâne în vigoare încă două săptămâni.

În Ungaria, unde sunt restricții până pe 1 februarie, școlile primare și grădinițele sunt deschise, în timp ce învățământul secundar și cel universitar continuă la distanță.

În Cehia și Grecia, cursurile s-au reluat fizic doar în școlile primare, grădinițe și școlile de copii cu nevoi speciale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Adriana Sarbu