Confidenţialitate

Inundații în Sicilia: Cel puțin 12 oameni au murit

Bilanţul anterior, anunţat duminică dimineaţa, indica zece decese în Sicilia.

Cele două persoane, un bărbat şi o femeie, au murit în provincia Agrigento după ce maşina în care se aflau a fost luată de torenţi, potrivit Agerpres

Aproximativ treizeci de persoane şi-au pierdut viaţa în ultima săptămână în Italia din furtunilor, tornadelor, inundaţiilor, alunecărilor de teren şi vânturilor violente

Scafandrii angrenaţi în operaţiunile de salvare din Sicilia au descoperit nouă cadavre într-o casă inundată, au anunţat duminică dimineaţă autorităţile locale pe Twitter, după ploile puternice din regiune.

Brigada de pompieri a anunţat că mama, tatăl, copiii şi bunicii au fost găsiţi într-o casă din Casteldaccia, o localitate din apropierea capitalei siciliene Palermo. Cei trei copii aveau 1 an, 3 ani şi respectiv 15 ani. Celelalte şase victime aveau vârste cuprinse între 32 şi 65 de ani, notează AFP. Alte trei persoane din cadrul familiei au reuşit să scape cu viaţă, potrivit media italiene citate de agenţia franceză.

Nivelul apei din localitate a crescut rapid din cauza ploilor torenţiale din regiune, relatează media locale.

Primarul din Casteldaccia, Giovanni Di Giacinto, a spus că descoperirea trupurilor neînsufleţite reprezintă o “uriaşă tragedie”.

Trupul unei alte persoane a fost descoperit în oraşul Vicari, potrivit Ansa.

Vânturile violente şi ploile abundente care au afectat această săptămână Italia au distrus de asemenea zeci de hectare de pădure, în special în nordul ţării, au anunţat vineri autorităţile italiene.

Regiunea Veneto din nord-estul Italiei a fost deosebit de afectată, unde sute de copaci au fost dezrădăcinaţi pe versanţii munţilor Dolomiţi, în urma vânturilor extrem de puternice de joi.

“Peisajul arată ca după un cutremur de pământ”, a declarat guvernatorul acestei regiuni, Luca Zaia.

Guvernatorul a declarat sâmbătă că pagubele în urma furtunilor din regiune ar fi de cel puţin un miliard de euro.

Veneţia s-a confruntat luni cu una dintre cele mai ample creşteri ale nivelului apei din istoria sa recentă, iar rafalele de vânt au atins viteze de 180 de kilometri pe oră.

Protecţia Civilă italiană a declarat că acest val de vreme nefavorabilă reprezintă “una dintre cele mai complexe situaţii meteorologice din ultimii 60 de ani”.