Mii de persoane au trecut, în ultimele ore, prin faţa intrării clubului bucureştean Colectiv, mistuit de un incendiu care a ucis 30 de persoane.
Zona s-a umplut de candele, lumânări şi flori.
La locul tragediei au mers să se reculeagă rude şi prieteni ale celor care au pierit sau care au fost răniţi în incendiu, dar şi bucureşteni care nu cunoşteau victimele, dar care au răspuns apelului mobilizator de pe reţelele de socializare.
Cu toţii vor ca cei vinovaţi să fie traşi la răspundere, iar autorităţile să adopte măsuri care să preîntâmpine astfel de tragedii.
Ceremonii comemorative au fost organizate și în alte orașe ale țării.
Ambasadorul Franţei, François Saint-Paul, a anunţat că, în această seară, vor sosi la Bucureşti doi specialişti francezi în tratarea arsurilor. Aceştia li se vor alătura echipei israeliene care a efectuat, astăzi, primele intervenţii.
140 de răniţi sunt spitalizaţi, majoritatea în stare critică sau gravă. În jur de 30 sunt neidentificaţi.
Reprezentantul firmei care a făcut antifonarea în Colectiv spune că patronii au refuzat să cumpere material ignifug pentru că era ”prea scump”.
O văduvă, mamă a 5 copii, angajată la negru la clubul Colectiv şi plătită cu 100 de lei pe zi, a murit în incendiul de vineri noapte. Potrivit Mediafax, femeia a mers la serviciu în locul unei colege, care se simţea rău. Inspecţia Muncii face propriile verificări.
Procurorii au ridicat, ieri, probe de la locul tragediei. Astăzi, la Poliţia Capitalei, au fost audiaţi primii martori, supravieţuitori ai tragediei.
Primăria Capitalei a anunţat că asigură locurile de veci şi cheltuielile de înmormântare pentru cei care şi-au pierdut viaţa în incendiu. Familiile victimelor pot să facă solicitare în acest sens la numărul de telefon 0800.800.868.