Confidenţialitate

Interceptările din dosarele Parchetelor vor fi făcute de Direcția Operațiuni Speciale din MAI – surse

Interceptările din dosarele Parchetului General și ale structurilor din subordine ar putea fi făcute de Direcția Operațiuni Speciale din Ministerul de Interne.

Potrivit unor surse citate de news.ro, structura – aflată în subordinea Poliției Române –  are experiență în astfel de cazuri pentru că  poate sprijini o anchetă inclusiv cu filaje.

De altfel și Guvernul încearcă să deblocheze pentru moment situația provocată de decizia Curții Constituționale și ar putea aproba, în ședința de astăzi, o ordonanță de urgență în acest sens.

 

Potrivit news.ro, structurile de parchet, cu excepţia DNA şi DIICOT, vor beneficia în continuare de suportul integral al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Ministerul de Interne.

Cu alte cuvinte, anchetele acestor structuri de parchet nu vor avea de suferit ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale.

Direcția Operațiuni Speciale din cadrul MAI are experiență în astfel de cazuri – după cum observă Cătălin Lupășteanu, jurnalist news.ro:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Concret, această Direcție se poate ocupa și se ocupă, de fapt, în dosarele Poliției cu interceptări, cu filaje, cu intervenții. Este, practic, vârful de lance al Poliției Române. Sunt, cum s-ar spune într-un limbaj comun și uman,  acei băieți care se integrează foarte ușor în rândurile infracționalității și, practic, ei dețin și serviciul de ofițeri acoperiți și informatorii”, spune jurnalistul Cătălin Lupășteanu.

Oficial, Poliția Română s-a rezumat la a spune că are nevoie de încă o mie de ofițeri și rectificarea bugetului instituției cu 30 de milioane de euro.

Pe de altă parte, Guvernul intenţionează să aprobe în şedinţa de astăzi o ordonanță de urgență prin care să rezolve pentru moment situaţia provocată de decizia CCR.

În urmă cu două zile, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, declara că Executivul ia în calcul acest lucru, având în vedere că întreaga infrastructură necesară realizării interceptărilor ar costa un miliard de euro, bani pe care Guvernul nu îi are.